Broccolisoep Gordon Ramsay

06:17

Lekker, ongelooflijk eenvoudig en klaar in 10 minuten: fel donkergroene broccolisoep naar een idee van Gordon Ramsay met alleen broccoli, peper, zout en je favoriete kaas.

U leest het goed: geen uien stoven, geen kippenbouillon toevoegen, geen room, geen half uur sudderen: gewoon diep-groene broccolibouillon maken door de roosjes 4 minuten te laten koken in gezouten kokend water. Pureren en klaar.

Lees hier verder voor een lekkere variant zonder kaas in dit broccolisoep met walnoten recept waar je de soep extra op smaakt brengt met makkelijk zelf te maken walnotenmelk.

Broccolisoep ingrediënten

 • kokend water
 • zeezout naar smaak (2 eetlepels zout per 5 liter water)
 • peper naar smaak
 • 2 verse broccoli hoofden
 • 1 scheut olijfolie voor de garnering
Indien gewenst en voorradig voor de garnering:
 • walnoten + geitenkaas of
 • kaasoverschotjes uit de ijskast (bijvoorbeeld cheddar)

Hoe maak je supersnelle broccolisoep?

Zeer groene broccolisoep geserveerd in een soepkom
 1. Snijd de roosjes uit de broccolihoofden, gebruik de dikke stam niet voor de soep.
 2. Zet een pot met water op een hoog vuur, voeg zeezout toe (2 eetlepels per 5 liter water), doe het deksel op de pot en laat hevig koken.
 3. Doe de broccoliroosjes in de pot, doe nog wat extra zout op de groente, zet het deksel terug op de pot en laat 3 en een halve tot 4 en een halve minuut koken. Door de extreme hitte wordt de groene kleur behouden.
 4. Snijd ondertussen met een in kokend water gedompeld mes, dunne schijfjes geitenkaas of een dikke snede van je favoriete kaas per bord. (een heet mes geef een mooie, blinkende snede op de kaas, en de kaas zal niet brokkelen noch breken).
 5. Als je met een mes makkelijk door de broccoli kan snijden als je een roosje tegen de wand van de pot drukt, dan is de broccoli gaar genoeg.
 6. Giet direct af in een vergiet maar vang het broccolikookvocht op!
 7. Neem een schuimspaan en vul je blender met hete broccoliroosjes.
 8. Vul de blender half met het groene kookvocht.
 9. Leg een keukenhanddoek op het deksel en druk het deksel met je hand naar omlaag...
 10. ... terwijl je de blender een paar maal snel aan en uit zet zodat het kokende water niet direct tegen het deksel omhoog gaat vliegen.
 11. Daarna pureer je de soep volledig.
 12. Proef met een lepel (de soep is nog steeds zeer heet) en voeg indien nodig meer zout toe of meer kookvocht als de soep te dik is, en pureer opnieuw.
 13. Serveer tips voor feestelijk of alledaagse broccolisoep:
 14. Serveer feestelijk in een bord met een paar walnoten,
 15. waarop je 2 schijfjes geitenkaas legt en zwarte peper over maalt.
 16. Giet de soep naast de kaas,
 17. zonder van plaats te veranderen en
 18. giet een scheutje olijfolie rondom de geitenkaas.
 19. Of serveer de soep gewoon in een wit kopje waar je eerst wat geraspte stukjes kaas in legt. Door de hitte zal de kaas smelten en je hebt direct een heerlijke broccolisoep met kaas geserveerd.