Geroosterde bloemkoolsoep

07:37

Makkelijke maar lekkere bloemkool met koolrestjes zoals bloemkool, romanesco en broccoli en al dan niet spinazie voor de groene kleur.

De superlekkere smaak van deze soep wordt verkregen door de bloemkool eerst in de oven te roosteren alvorens mee te garen met de andere koolsoorten.

Broccoli en bloemkool soep ingrediënten

 • 1/2 ui, fijngesnipperd
 • 1/2 groot of 1 klein bloemkoolhoofd (al dan niet van een groene bloemkool), in grote stukken gesneden
 • 1/2 broccolihoofd, in stukjes gesneden
 • 1 liter groentebouillon
 • Indien gewenst: een paar handenvol van jonge spinazie voor de groene kleur (of 1/4de witte kool voor meer koolsmaak maar geen extra kleur)
 • voor de garnering indien gewenst: geraspte (Parmezaanse) kaas naar believen

Geroosterde bloemkoolsoep maken

Een kom geroosterde bloemkoolsoep met broccoliroosjes: op de achtergrond romanesco of groene torentjesbloemkool, savooikool en broccoli
 1. Leg de stukken bloemkool op bakpapier op een bakplaat en laat een 30 tal minuten roosteren in een oven van 175 C, tot de bloemkool een beetje bruin begint te worden.
 2. Neem een grote pot, giet er een scheut olijfolie in en stoof hierin voor enkele minuten de stukjes ui aan tot ze glazig worden.
 3. Voeg de bouillon, geroosterde bloemkool en broccoli (of andere koolsoorten) toe, breng aan de kook en laat een kwartier onder deksel sudderen tot de broccoli (of andere koolsoorten) zacht is.
 4. Voeg voor een supergroene soep nu de spinazie toe laat enkele minuten meekoken.
 5. Pureer de soep met een staafmixer.
 6. Serveer de geroosterde bloemkoolsoep met spinazie met geraspte kaas. Heb je een lichtgekleurde soep zonder spinazie, garneer dan met enkele donkere broccoliroosjes die je na het pureren van de soep even laat meekoken..